Please reload

Най-нови

Колко е важно да продължиш да бъдеш влюбен

July 27, 2016

 

Случвало се е на всеки - онова чувство в корема, празният и щастлив поглед и усещането, че нищо не може да ни спре. Нарича се влюбване и е едно от най-прекрасните неща, които могат да ти се случат не само през пролетта. Проблемът на влюбването обаче е, че често има срок на годност. При това доста кратък в сравнение с вечността, за която всички си мислим при първите вълни на любовта. Да си влюбен е различно от това да обичаш. Различно е и от това да бъдеш във връзка с някого. Влюбването е трейлърът на една връзка и като филмовият такъв е най-интензивната и главозамайваща част от любовта. 

И как да останем влюбени по-дълго? Как да сме щастливи с дългогодишния си партньор без да се оглеждаме за ново увлечение, което да ни върне онзи адремалин, в който се давим с всяка нова тръпка? 

За себе си открих няколко отговора и без да имам претенции да са някаква любовна панацея, ще ви ги споделя с надеждата, че влюбването ще се върне на дневен ред в живота ви!

Най-важно според мен за влюбването е, постоянно или поне периодично да откриваме нещо ново и вдъхновяващо в половинката ни. Нещо, което ще ни накара да се възхитим на човека до нас и да го погледнем с онези непреднамерени и влюбени очи, с които го обожавахме в началото на връзката ни. 

Ходенето по срещи също трябва да присъства в менюто. Срещи с половинката ви. Такива, на които прекарвате време само двамата, на нови места, с вълнуващи занимания и опит да се впечатлите един друг. Все всно отново трябва да спечелите вниманието си и да преборите конкуренцията.

Общите планове са нещото, което обожаваме да правим, когато започваме любовния си роман с някой. А след това рутината превръща всичко в разпределение на задължения. Опитайте се да се върнете към този мечтателски период - планирайте пътувания, покупки, събития. Заедно. И ги реализирайте!

Оглеждайте се около вас. За да може да оценявате това, което имате, трябва да го сравнявате с околните. Само така ще изпитате онова чувство на вътрешен триумф, че половинката ви е безценна и сте най-големия късметлия, че я имете до себе си!

 

Please reload

Следвай ни във 
Please reload

Архив
  • Facebook Basic Square